Dom > Novosti > Sadržaj
Технички захтеви за пећи пећи у графитној производњи
Oct 11, 2017


Графит умријети у производњи ковања, рационална величина челичног ингота прије пећи треба да буде број рафинеријског пећи, челик, тежина гредице, величина, и провјерити квалитет површине, уклонити површинске недостатке. Снимите локацију пећи, урадите стварно функционисање евиденције производње графита.
Положај ингвера за челика који се користи у графитној мјери одређује се према типу пећи, димензији доњег дела, врсти пећи и величини и тежини загрејаног ингота како би се утврдило растојање од зида пећи, предњих и задњих зидова и горионик. Забрањено је усмеравати површину метала Грапхите Дие. У случају гријања за ковање треба користити графит. Висина трубе не би требало да буде нижа од висине пећи испод горионика. Пречник или бочна дужина мања од 150мм.
Графит Дие се користи у пећи у пећи пре него што је површинска температура нижа од 400 ℃ названа хладним челика инготи, 400-550 ℃ зове полу вруће челичне инготе, више од 500 ℃ звали вруће челичне инготе. Прирубница за вруће и хладно челика (гредица) са пећницом, размак између материјала мора бити већи од пречника или бочне дужине. Требало би покушати избјећи топле и хладне челичне инготе помешане с пећницом.
Строго је забрањено стављати хладне челичне инготе (гредице) поред загрејаних графитних затварача. Забрањено је загревање ингота (гредице) директно са стварном температуром вретена испод 0 ℃. Инспекција квалифицираног ингота за вруће челик транспортирану на радионицу за производњу графитних умиваоника, треба избјегавати хладни зрак директним ударцем, треба бити правовремена пећ, не смије одлагати вријеме пећи.
Почетна температура ковања графитне дијете је максимално дозвољена температура грејања сировог материјала у пећи за гријање. Графитна фабрика за дијење из пећи да уклони графитну плочу за ковање пре обраде, према величини празнине, начин транспорта грубог и растојање између пећи и опреме за ковање, грубост од неколико степени до неколико степени пад температуре. Дакле, прави почетак ковања температуре је нешто нижи, пре ковања, фабрика Грапхите Дие би требало да покуша да смањи груби пад температуре.
Почетна температура ковања челичних челичних алата и легура алатних легура углавном је ограничена температуром и температуром прекомерног охлађивања. Температура прекомерног загревања челика је око 100 до 150 ° Ц нижа од тачке топљења, а температура прегревања је око 50 ° Ц нижа од температуре прегоревања. Према томе, почетна температура ковања челика треба углавном бити нижа од тачке топљења (или испод солидус температуре) од 200 ° Ц.
Садржај угљеника има најважнији утјецај на горњу температуру челичног ковања. За угљичног челика Графит Дие, почетна температура ковања се смањује с повећањем садржаја угљеника. Код челичног челичног и легираног челичног лима, обично се температура почетног ковања смањује са повећањем садржаја угљеника.
Оригинална зрна структуре ас-цаст је релативно стабилна и тенденција прегревања је мала. Због тога је температура ковања ингота већа од 20 ~ 30 ℃ од челика и челика.
Такозвано прегревање, односи се на грејање челика више од одређене температуре, то ће произвести феномен брзе раста аустенитног зрна. Сензитивност различитог челика до прегријавања је различита, меки челик је мање осјетљив на прегревање, а легирани челик се лако прегреје, у топлотно осјетљивом челику најзначајнији је молибден челик никл-хрома.
Графит Прегријавање прегријавања и хемијски састав, методе топионичара, температура ковања, термичка деформација, брзина хлађења и униформност пећнице и други фактори. Због температуре прегревања или предуго дугог времена грејања изазвано прегревањем, иако се деформација ковања може прекинути прегревањем грубих зрна, али често помоћу ковања деформације и деформације ограничења, Грапхите Дие за озбиљније прегревање, ковање деформације није лако потпуно елиминисати. Према томе, треба се одредити сигурна почетна температура ковања како би се спречило прегревање. Што се тиче горења, јер је температура ковања грејања већа, челично зрно је екстремно велико, а атоми кисеоника уз интрзију границе зрна, стварање мрежастог оксида и еутектике мазљивог оксида, тако да сила везивања између зрна у великој мјери ослабљено праћено топлотном деформацијом лако се производи пукотина.