Dom > Novosti > Sadržaj
Предострожности за графит
Sep 01, 2017

Графит Предострожности за чишћење
Графит Дие чишћење је одржавање графита и одржавање кључног процеса, али такође ограничава уско грло за одржавање Грапхите Дие. Због тога што је развој графитне брисачке производње много бржи од брзине чишћења Грапхите Дие, а Грапхите Дие након брзо чишћења одмах након следеће припреме за следећу производњу, па оставите Грапхите Дие вријеме чишћења прилично ограничено. Ево, погледамо графите. Предострожности за чишћење су оно што.
Графитно умјетно чишћење Напомена:
Системско одржавање Грапхите Дие-а заснива се на континуитету захтева одржавања и операцијама одржавања. Да би се постигли "исплативи" циљеви, потребно је напоменути чишћење Грапхите Диес: израда детаљног програма за чишћење графита. У различитим деловима чишћења графитом, као што је притискање унутрашњег чишћења, дуж стране брисача, рутинско чишћење, главни део чишћења, такође је различит начин чишћења.
Након што Грапхите Дие ради у одређеном временском периоду и подвргнут тестирању платинга, као што су обрада хабања, означавање стазе и графит умире у вентилацијама и не вентилираним подручјима, техничар може одредити поступак и учесталост графитног умјетничког чишћења визуелном инспекцијом. Због тога је важно схватити период сигурног рада графитне умјетнице и задржати запажања о количини резидуалног изгоревања и хабања у Грапхите Диес.
На основу Грапхите Дие има одређени радни циклус, све графитне дијете треба да буду праћене одговарајућим процедурама одржавања и циклусом одржавања записа датотека. У принципу, контрола унутрашњег нивоа масти и отпуштања брзине, клизача, унутрашњих осовина и чаура као и других покретних делова кључ је за обезбеђивање стабилне производње. Други фактори који утичу на производњу укључују водене жигове и водонепропусне утичнице који су загађени или замашени, цурење, рђа и корозија због цурења или кондензације.
Диамонд Грапхите Дие има добру температурну отпорност, висока температура може и даље одржавати стабилне перформансе, мање склона топлотном експанзији и контракцији појаве, представља производњу разних алата за резање за најбољи калуп.
Да би се обезбедила производња висококвалитетних производа и спецификација производње свеобухватног графичког модела Донггуан Јие Цхенг за увођење напредне опреме за производњу и прераду, у складу са строгим управљањем и побољшањем квалитета сигурносног система како би се клијентима пружио квалитетан, комплетан асортиман графитних производа и Грапхите Дие. Произведени од производа се широко користе у хемијским, механичким, металуршким, електроничким и другим пољима и добијају добру повратну информацију клијената.
Технологија површинског третмана графитне обраде, преко површинског премаза, модификације површине или композитне технологије обраде, мења графитну морфологију морфологије, хемијски састав, структуру и стање стреса, како би се постигли потребни површински учинци системског инжењеринга. Тренутно у графитној индустрији више апликација углавном су нитридинг, карбурзинг и отврдњавање филмова.
Пошто технологија нитридирања може да створи изврсну површину, а процес нитрирања и процеса каљења графита имају добру координацију, док је нитридна температура ниска, након потребе за интензивним расхладним нитрирањем, графитна деформација је минимална, тако да је графитна умирујућа површина јача технологије нитридирања раније, али и најчешће коришћене.
Карбуризам калупа калупа је да побољша укупну чврстоћу графитне дијеле, односно графитне радне површине високе чврстоће и отпорности на хабање. Према тренутним техничким условима, трошак очвршћеног наноса филма (углавном опреме) је висок, ипак само у некој прецизној и дуготрајној апликацији Грапхите Дие, уколико се употребом инсталације центра за термичку обраду трошак очвршћеног филма превлачи у великој мјери смањити, више Грапхите Дие ако користите ову технологију, можете побољшати укупни ниво кинеске производње Грапхите Дие.
Са побољшањем перформанси алатних машина и алата за резање, убрзано је развијање технологије пред-каљења материјала Грапхите Дие. До осамдесетих година, проценат претходно ојачаног модула на индустријским калупима је достигао 30%.