Dom > Novosti > Sadržaj
Континуирано спречавање буке и стабилности машине за континуирану лијевање
Sep 01, 2017

Континуирано спречавање буке и стабилности континуиране ливне машине
Када објекат има вибрације када ће бити звука, ако звук утиче на наш одмор и рад, то се назива бука. Уствари, када ће индустријска производња или превоз бити бука, то је заправо врста загађења. Када руководимо цастером у цртачу, бука коју он производи врло је велика, тако да је здравље оператера такође велики утјецај. Када се зупчаника покрене, појавиће се звук на зубу, он је такође највећи извор буке за континуирану ливење, површину за повезивање или опрему у склопу, када постоји веома широка празнина, онда их је могуће пустити у погон Када се појављује пуно буке. Морамо подесити његову опрему у празнину, како би се осигурало његово подмазивање.
Цилиндар у потреби за грејањем је употреба грејног прстена за грејање, на овај начин прилично снага, процес грејања је следећи: Прво, грејни прстен треба своју прву грозницу, затим пренос топлоте у цев за континуирану ливење, а затим топлоту трансфер у процес неизбјежно ће бити дио губитка топлоте, отпад топлоте је заправо губитак енергије.
Поред тога, пошто је спољашња површина грејног прстена сигурно доћи у додир са ваздухом, онда је то део топлоте изгубљен у ваздуху, што је једнако губитку енергије, непрекидна ливна машина само загреје ово подручје у кругу гријања Дио губитка скоро 40 посто електричне енергије, како би се избјегла ова ситуација, можемо користити производ под називом електромагнетски грејачи, све док је површина цијеви за заваривање увијена у слој изолационог памука, а потом плус слој електромагнетног таложења, снага, електромагнетни завој ће се појавити електромагнетна индукција, цев ће се аутоматски загрејати, због присуства топлотне изолације памучна генерисана температура неће доћи до ваздуха, снага је тако спремљена. У поређењу са грејни прстен, електромагнетски грејачи могу уштедјети најмање 30% електричне енергије, врло штедљив и економичан, брзина гријања и врло идеална, тренутно је најбољи рад фирме Цонтинуоус Цастинг Мацхине.
Уобичајени пластични цистерни се користи за већу потражњу. Цијели систем је сложенија, контролна опрема, потреба за хармонијом између различитих мотора. Постоји много начина за загревање континуиране ливне машине, нека употреба жице отпорности за загријавање, а неке користе електромагнетску топлоту. Грејање жице отпорности је еквивалентно коришћењу преноса топлоте на топлоту, због топлоте након преноса топлоте у буре, у овом процесу дио топлоте ће се потрошити на начин, поред неких Дистрибутед ин ваздух, који је формирао отпад топлоте, што је једнако губитку енергије. Улога електромагнетних грејача пластичној машини за грејање и уштеду енергије може заменити отпорност на грејање у стари облик, углавном у бурету, омотаном у слој изолационог памука, који може смањити потрошњу топлоте, а у изолационом памуку, а затим рана Слој електромагнетне топлотне намотаје, када се машина за континуално ливење кроз снагу барела унутар молекула гвожђа дође до релативно јаке операције, онда ће бурела бити врућа, па у поређењу са традиционалним начином на који овај метод има већу снагу, ефикасност је такође виши и од традиционалног отпорника за прелазак на тренутно електромагнетно грејање такође може уштедјети око 30 процената снаге.
Колико је једноставна контрола брзине система за континуирано ливење машина Цастер је врло велика потражња за контролу брзине, произвођача машинске опреме, управљачки систем може пружити врло прецизну и подмазану брзину линије. Систем користи четири сервомоторна мотора, потпуно задовољна са подацима између интеракције у реалном времену између сваке групе осовине размене података у реалном времену између машине за исправљање серво-ћелије. Како би се осигурало да локална страна путне линије према алгоритму, Машина за континуирану ливење потражњу за линијом жице може брзо објаснити сам погон, с обзиром на погонску линију мотора, у великој мјери Елиминација традиционалних погона управљачки систем за одређивање правца линије, а потом зато што је временско кашњење послато на погон, како би се осигурало да линија линије минимизира кашњење кроз контролер.